Air Moldova vstoupí na trasu Praha Kišiněv, létat bude třikrát týdně

Airbus A320 společnosti Air Moldova. Foto: Aldo Bidini (GFDL 1.2 or GFDL 1.2 ), via Wikimedia CommonsAirbus A320 společnosti Air Moldova. Foto: Aldo Bidini (GFDL 1.2 or GFDL 1.2 ), via Wikimedia Commons

Na stejné trase létá již Wizz Air.

Na trasu mezi Prahou a Kišiněvem vstoupí druhý dopravce. Po nízkonákladové letecké společnosti Wizz Air začne létat z pražského letiště do hlavního města Moldavska také tamní národní aerolinka Air Moldova. Přímá pravidelná linka bude v provozu od 30. října, a to třikrát týdně, vždy v úterý, ve čtvrtek a v neděli. Kromě Prahy bude dopravce létat během zimního letového řádu nově také do gruzínského Tbilisi a polské Varšavy.

Letenky jsou již v prodeji v rezervačním systému aerolinky. Zpáteční letenka vychází v nejlevnějším tarifu přibližně na 162 euro, tedy necelé čtyři tisíce korun. Tarif však nezahrnuje odbavené zavazadlo v ceně. Při volbě dražšího tarifu se zavazadlem zaplatí cestující za zpáteční letenku asi 200 eur, což je v přepočtu skoro pět tisíc korun. Z Prahy budou letadla startovat vždy v 8:50 ráno, z Kišiněva se bude vzlétat v 7 hodin ráno. Let potrvá dvě hodiny.

Air Moldova se základnou v Kišiněvu v současnosti aktivně používá tři letouny, všechny z produkce evropského výrobce. Jde o dva Airbusy A320 a jeden menší A319. Průměrné stáří těchto strojů je 18 let. Dopravce momentálně létá do 16 destinací.

Tagy Air Moldova Kišiněv KIV letiště praha linka Praha - Kišiněv Moldavsko prg PRG-KIV
Žádné komentáře