Thai Air Asia X opět potvrdily zájem o Prahu, čeká na nová letadla

Thai Air Asia X používá na dálkové lety stroj Airbus A330-300. Foto: Thai Air Asia XThai Air Asia X používá na dálkové lety stroj Airbus A330-300. Foto: Thai Air Asia X

Letecká společnost Thai Air Asia X znovu začala mluvit o svých plánech spojit Prahu a hlavní město Thajska Bangkok přímými

Letecká společnost Thai Air Asia X znovu začala mluvit o svých plánech spojit Prahu a hlavní město Thajska Bangkok přímými lety. Letiště Praha s asijským dopravcem jedná, zatím ale není nic potvrzeného.

Podle agentury Reuters šéf aerolinek Tony Fernandes minulý týden oznámil, že firma chce příští rok spustit nové spojení z Bangkoku do Vídně, Prahy a Stockholmu. K zahájení má dojít příští rok poté, co firma obdrží další čtyři nové Airbusy A330.

O lince Air Asia X z Prahy se stala už téměř legendou, mluví se o ní přes deset let. Po pauze ale loni začalo jednání mezi Letištěm Praha a dopravcem. „Jednání probíhají, ale nedošlo k definitivní dohodě,“ potvrdila mluvčí Letiště Praha Marika Janoušková.

Do Thajska dosud přímé spojení neexistuje, jde přitom o Čechy čím dál vyhledávanější destinací. S rostoucí kupní silou velmi roste i zájem Thajců o cesty do Česka.

Thai Air Asia X patří společnosti Air Asia X ze 49 %, zbytek mají thajští investoři.

Tagy letiště praha Thai Air Asia X
1 komentář