AAA Auto vylepšilo prodejní rekord, v tuzemsku vede Octavia, v Polsku a Maďarsku Astra

Autocentrum AAA Auto. Foto: AAA AutoAutocentrum AAA Auto. Foto: AAA Auto

Skupina Aures Holdings, která ve střední Evropě provozuje síť 57 autobazarů AAA Auto, vylepšila loni prodejní rekord a upevnila pozici

Skupina Aures Holdings, která ve střední Evropě provozuje síť 57 autobazarů AAA Auto, vylepšila loni prodejní rekord a upevnila pozici české jedničky. Celkem prodala 86 tisíc ojetých vozů, což je o tři tisíce víc než v roce 2018.

Z toho na Českou republiku připadá 47 tisíc prodaných aut, k největšímu nárůstu (o 58 procent) nicméně došlo v Polsku, kde společnost prodala téměř 15 tisíc aut. Firma to dnes oznámila v tiskové zprávě. „Těší mě, že i když není situace na trhu příliš příznivá, dokázali jsme v rámci skupiny udržet růst,“ uvedla šéfka Aures Holdings Karolína Topolová.

Firma chce přitom letos pokračovat v polské expanzi. Aktuálně má síť AAA Auto v Polsku 13 poboček, do konce letošního roku se má rozrůst až na 20. „Očekáváme, že se v letošním roce stane Polsko s více než 20 tisíci prodaných vozů naším druhým největším trhem. Tím bylo dosud Slovensko s 18 tisíci automobily ročně,“ doplnila Topolová.

Podle států se liší i preference zákazníků. Nejprodávanějším vozem v celé skupině je dlouhodobě Škoda Octavia. Tahounem je obzvláště v České republice a na Slovensku, kde obsadila první místa. V Polsku obsadila třetí pozici, v Maďarsku až pátou. Druhé a třetí místo v České republice i na Slovensku drží Škoda Fabia a Volkswagen Passat. V Maďarsku je přitom Fabia až na 19. místě. V Maďarsku jsou naopak velmi oblíbené vozy Suzuki Swift, Opel Corsa, Suzuki Ignis nebo Mazda 3. V Polsku a Maďarsku je na prvním místě Opel Astra.

TOP 10 nejprodávanějších vozů v síti AAA AUTO v roce 2019

ČR SR Polsko Maďarsko
Škoda Octavia Škoda Octavia Opel Astra Opel Astra
Škoda Fabia Škoda Fabia Ford Focus Ford Focus
VW Passat VW Passat Škoda Octavia Suzuki Swift
Škoda Rapid VW Golf VW Golf Škoda Octavia
Škoda Superb Škoda Superb Škoda Fabia VW Golf
Hyundai i30 KIA Sportage Renault Clio Opel Corsa
VW Golf Kia Ceed Renault Megane Toyota Ignis
Ford Focus Opel Astra Opel Corsa Renault Megane
Ford Mondeo Škoda Rapid Opel Insignia Mazda 3
Škoda Yeti Ford Focus VW Passat Suzuki SX4

Tagy AAA Auto Aures Holdings prodeje 2019
16 komentářů