AAA Auto prodalo letos už tolik vozů, co za celý loňský rok

Autobazar. Foto: AAA AutoAutobazar. Foto: AAA Auto

Největší tuzemský prodejce použitých vozidel v Česku míří letos k novému rekordu. O víkendu skupina AURES Holdings, do které síť

Největší tuzemský prodejce použitých vozidel v Česku míří letos k novému rekordu.

O víkendu skupina AURES Holdings, do které síť AAA AUTO patří, vyrovnala své vlastní loňské prodeje 75 400 vozů. Za celý rok 2018 tedy velmi pravděpodobně významně překoná hranici 80 000 prodaných aut za rok, které se naposledy těsně přiblížila v roce 2007 před nastupující ekonomickou krizí.

Firma to oznámila v tiskové zprávě. „Letošní rok je zatím nejsilnější v historii našeho působení na středoevropském trhu. Meziročně zatím rosteme o téměř 11 % a měsíčně ve 46 pobočkách ve čtyřech zemích prodáváme v průměru přes sedm tisíc vozů. To nám umožňuje optimisticky odhadnout celkový letošní objem prodaných aut ve skupině AURES Holdings až na hranici 84 000 aut. Věřím, že dobré podmínky na trhu vydrží, pokud nepřijde extrémně špatné počasí, které je při nákupu automobilu vždy podstatným faktorem,“ uvedla Karolína Topolová, generální ředitelka mezinárodní sítě autocenter AAA AUTO a předsedkyně představenstva AURES Holdings.

Firma růst vysvětluje například zaváděním nových služeb, například půjčovnou Mototechna Drive, službou Try & Buy, carsharingem FleetHero nebo značkou investičních vozů Mototechna Classic. Topolová za růstem vidí i dobré výsledky v zahraničí. V Polsku například počet prodaných aut stoupl letos dvojnásobně. „Růst v Polsku v příštím roce podpoříme otvíráním dalších poboček a rozšiřováním kapacity stávajících. Expandovat budeme v menší míře opět i v Maďarsku,“ doplnila Karolína Topolová. 

Tagy AAA Auto Aures holding prodeje ojetých vozidel
10 komentářů