A320neo se v Peru srazil při startu s hasičským autem, začal hořet

Podruhé jsme se narodili, oznámili cestující po nehodě v Limě. Foto:Enrique Varsi-Rospigliosi / Twitter.comPodruhé jsme se narodili, oznámili cestující po nehodě v Limě. Foto:Enrique Varsi-Rospigliosi / Twitter.com

Dva hasiči nehodu nepřežili, desítky cestujících byly zraněny

K nezvyklé nehodě dnes došlo v Limě při startu letadla Airbus A320neo společnosti LATAM Peru. Vnitrostátní let do města Juliasca skončil těsně před tím, než letadlo vzlétlo.

Do pět let starého letadla registrace CC-BHB při letu LA2213 najelo podle záběrů na sociálních sítích hasičské auto. Po střetu začal hořet podvozek. Posádce se podařilo včas evakuovat všechny cestující. LATAM událost potvrdil. Dva hasiči v autě byli usmrceni, jeden vyvázl se zraněními. Podle pozdějšího vyjádření dopravce bylo na palubě 102 cestujících a šest členů posádky. Čtyři byli vážně zraněni, 36 lehce.

Pohyb letadla je zachycen na Flightradar24.com. Podle dat z FR24.com došlo ke střetu při rychlosti 129 uzlů (zhruba 240 km/h). Na sociálních sítích se objevila videa ukazující, jak podvozek hoří a letadlo se zahalilo do dýmu. Někteří cestující se po evakuaci vyfotili s dovětkem, že se podruhé narodili.

 

Tagy A320neo LA2213 LATAM LIM srážka letadla s autem
15 komentářů