Velké komplikace v Brně. U Tomkova náměstí bude dočasně provoz jen v režimu 1+1

Mostní provizorium přes řeku Svitavu v Brně. Foto: ŘSDMostní provizorium přes řeku Svitavu v Brně. Foto: ŘSD

Policie vyzývá k využívání alternativních tras.

Výrazné komplikace a dlouhé stání v kolonách mohou očekávat řidiči v Brně v Provazníkově ulici v okolí Tomkova náměstí od soboty a především pak v pracovních dnech až do 7. května. Kvůli napojování mostního provizoria přes Svitavu se zde nebude jezdit dvěma pruhy v každém směru, ale jen jedním, uvedla v tiskové zprávě mluvčí brněnského závodu Ředitelství silnic a dálnic Lucie Trubelíková.

Mostní provizorium je potřeba napojit, aby bylo možné začít bourat první polovinu starého mostu, což je součást stavby velkého městského okruhu.

„Od 7. května zprovozníme mostní provizorium a provoz v Provazníkově ulici bude opět veden ve dvou pruzích v každém směru. Po provizoriu budou řidiči jezdit ve směru do Husovického tunelu, v opačném směru po levé straně mostu přes Svitavu. Tento stav bude trvat do konce dubna příštího roku, kdy plánujeme zprovoznění rampy Nová Dukelská, pravého mostu přes Svitavu a poloviny rampy Karlova,“ uvedl ředitel brněnského závodu David Fiala.

Policisté proto v tiskové zprávě na svém webu vyzývají řidiče, aby využili alternativní trasy a v případě nutnosti tímto místem projet se připravili na značné zdržení.

Kvůli dopravním omezením připravil dopravní podnik také změny v MHD, trolejbusy linek 25 a 26 budou jezdit od Tomkova náměstí do Vozovny Husovice. Jako spojnice Tomkova náměstí a Staré osady zůstanou autobusové linky 44 a 84.

ČTK

Tagy brno Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Tomkovo náměstí Velký městský okruh Brno VMO Brno
8 komentářů