Návrat dalšího dopravce do Prahy. Jet2.com obnovuje po roce a půl lety do Velké Británie

Boeing 737-800 společnosti Jet2.com. Foto: Letiště PrahaBoeing 737-800 společnosti Jet2.com. Foto: Letiště Praha

Říjen byl pro Letiště Václava Havla druhým nejsilnějším měsícem podle počtu cestujících.

Obnova leteckého provozu po pandemii koronaviru pokračuje. Do Prahy se dnes po více než roce a půl vrátily pravidelné linky britského dopravce Jet2.com.

Aerolinky dnes obnovily spojení na linkách mezi Prahou a britskými městy Birmingham, Manchester a Leeds, od 12. prosince se vrátí i linka do Newcastlu. Jet2.com obnovily provoz do Prahy ještě loni v listopadu, ale jen na čtyři lety. Pak opět další vlna koronaviru způsobila zastavení provozu.

Během tohoto týdne se vrátily linky do čtyř britských destinací, zpět je i spojení na letiště London City provozované British Airways.

V případě Birminghamu bude Jet2.com mít konkurenci v podobě Eurowings (zatím dva lety týdně), u Manchesteru jsou nyní tři dopravci: easyJet, Ryanair a Jet2.com (každý 2–⁠3 lety týdně). Do Leedsu létá Jet2.com jediný, stejně tak do Newcastlu.

Postupnou obnovu provozu ukazují i data o počtu cestujících za říjen. Letištěm prošlo 625 tisíc cestujících, což je po letošním červenci druhý nejlepší výsledek, dokonce i vyšší hodnota než v tradičně silném srpnu.

Tagy BHX LBA letiště praha MAN NCL prg PRG-BHX PRG-LBA PRG-MAN PRG-NCL Velká Británie
Žádné komentáře