Zrychlení o 30 vteřin. DPO dokončil modernizaci trati mezi Kolonií Jeremenko a Dolními Vítkovicemi

Tramvaj Stadler Tango NF2. Autor: Zdopravy.cz/Jan SůraTramvaj Stadler Tango NF2. Autor: Zdopravy.cz/Jan Sůra

Ostravský dopravní podnik už zvýšil rychlost až na 80 km/h v úsecích Nová Ves Vodárna – Svinovské mosty a Důl Zárubek – Hranečník.

Ostravská tramvajová síť má už třetí úsek, po kterém mohou tramvaje jezdit rychlostí až 80 km/h. Dopravní podnik Ostrava (DPO) aktuálně dokončil modernizaci tramvajové trati v Místecké ulici mezi zastávkami Kolonie Jeremenko a Dolní Vítkovice za více než 18 milionů korun.

Podle DPO díky tomu cestující při cestě z Dubiny do centra města ušetří 30 vteřin. „V součtu je to pak teoretická úspora až 235 hodin denně, a to při zohlednění kapacity vozidel vypravovaných na linkách č. 1 a 10 a četnosti spojů na této trase,“ oznámil dopravce.

Součástí modernizace úseku byla rekonstrukce trolejí, části kolejiště, přejezdu nebo montáž zábradlí u cyklostezky. Maximální povolená rychlost pro tramvaje se v úseku zvýšila ze 60 km/h na 80 km/h. Práce si vyžádaly výluku linek 1, 6, a 10, která tento víkend skončí.

„Daří se nám zrychlovat jízdu na stále více tramvajových úsecích. A nekončíme,“ uvedl šéf DPO Daniel Morys. Podnik díky modernizaci už zvýšil rychlost až na 80 km/h v úsecích Nová Ves Vodárna – Svinovské mosty a Důl Zárubek – Hranečník. Dalším adeptem na zrychlení je úsek Josefa Kotase – Václava Jiříkovského.

Tagy DPO ostrava zrychlení tramvajových tratí
24 komentářů