Silničáři budou u Rozvadova měnit desky na dálnici D5

Oprava dálnice D5. Foto: StrabagOprava dálnice D5. Foto: Strabag

Další oprava D5 pak stále probíhá u Plzně, a to ve směru na Prahu mezi kilometry 67 a 64.

Provoz na dálnici D5 od Rozvadova ve směru na Plzeň bude po celý příští týden omezen. Silničáři zde budou od pondělí do neděle měnit poničené cementobetonové desky za nové. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) vymění mezi kilometry 142 a 139 celkem 67 desek.

„Cementobetonové desky v pravém jízdním pruhu byly vlivem dlouhodobého zatěžování těžkou kamionovou dopravou poškozeny a degradované desky již není možné opravit pouze dílčími opravami výtluků,“ uvedl mluvčí ŘSD Adam Koloušek.

Po dobu stavebních prací bude provoz na dálnici ve směru na Prahu sveden do jednoho jízdního pruhu. U Rozvadova přitom teprve v polovině září skončila tříměsíční omezení, oprava za téměř 300 milionů se týkala směru do Německa. Další oprava D5 pak stále probíhá u Plzně, a to ve směru na Prahu mezi kilometry 67 a 64.

Dálnice D5 je příkladem změněného přístupu ŘSD k údržbě dálniční sítě. Cílem je předcházet stavu, do kterého se dostala dálnice D1 mezi Prahou a Brnem. Kvůli zanedbané údržbě se v rámci modernizace osm let fakticky stavěla znovu.

Tagy D5 ŘSD
3 komentáře