DPP zmodernizuje zabezpečení, o víkendu nepojede metro v úseku Ládví – Letňany

Soupravy metra pro linku C. Foto: Pražská integrovaná dopravaSoupravy metra pro linku C. Foto: Pražská integrovaná doprava

DPP plánuje také postupnou výměnu starých reléových staničních a traťových zabezpečovacích zařízení za nová.

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) o tomto víkendu dokončí modernizaci elektronického zabezpečovacího zařízení v metru. Jako poslední přijde na řadu elektronické stavědlo ve stanici Letňany, které zde slouží od zprovoznění stanice v roce 2008.

Po celý nastávající víkend bude proto přerušen provoz metra na lince C v úseku Ládví – Letňany. DPP během výluky zavede náhradní autobusovou dopravu XC. Metro bude v daném úseku opět v provozu od pondělí.

Elektronická zabezpečovací zařízení jsou v pražském metru na lince C v úseku Nádraží Holešovice – Letňany, ve stanici Depo Hostivař, nebo na nejnovějším úseku linky A Bořislavka – Nemocnice Motol. Starší elektronická stavědla DPP postupně upgradoval, letos v únoru ve stanici Nádraží Holešovice a v březnu pak v Depu Hostivař. O tomto víkendu DPP zmodernizuje i poslední elektronické zabezpečovací zařízení, které je ve stanici Letňany. Náklady na upgrade jedné stanice činí zhruba dva miliony Kč.

V dalších letech DPP plánuje také postupnou výměnu starých reléových staničních a traťových zabezpečovacích zařízení za nová elektronická. V první etapě to bude na lince C v úseku Vltavská – Háje, v některých stanicích zde slouží ještě původní zabezpečovací zařízení z roku 1974, tj. od zprovoznění nejstarší části pražského metra.

Tagy dpp metro C
2 komentáře