Středočeský kraj má po roce ředitele svého dopravního koordinátora. IDSK povede Zdeněk Šponar

Elektrická jednotka 471 CityElefant v Kolíně. Foto: České dráhyElektrická jednotka 471 CityElefant v Kolíně. Foto: České dráhy

Nového ředitele čekají soutěže na autobusové dopravce a finanční stabilizace celého systému.

Jeden z největších koordinátorů veřejné dopravy v Česku má po roce opět ředitele. Integrovanou dopravu Středočeského kraje (IDSK) povede nově Zdeněk Šponar. Do čela krajské organizace ho jmenovali středočeští radní na základě výběrového řízení.

Do výběrového řízení se přihlásili tři zájemci, výběrová komise doporučila radním Šponar. Ten již na IDSK pracoval v letech 2017-2020 jako právník a zástupce ředitele.

Pan Zdeněk Šponar již na IDSK v minulosti působil. Jeho znalosti prostředí pražské i středočeské dopravy budou klíčové pro složité období, ve které se veřejná doprava nachází. Finanční stabilizace systému, nové soutěže na autobusové dopravce, projekt modernizace středočeské železnice a integrace digitálních služeb a platforem budou patřit k jeho základním úkolům,“ řekl ke jmenování nového ředitele radní pro oblast veřejné dopravy Petr Borecký (STAN).

Zdeněk Šponar. Foto: Středočeský kraj

Zdeněk Šponar. Foto: Středočeský kraj

Šponar se do IDSK vrací v době, kdy Středočeský kraj řeší, jak začít ve veřejné dopravě po letech růstu výdajů šetřit. Dosud byl pověřen řízením IDSK Andrej Hoffman. Bez ředitele byla IDSK od loňského května, kdy odešel do Arrivy Michal Štěpán.

Tagy IDSK Integrovaná doprava Středočeského kraje Středočeský krajj Zdeněk Šponar
2 komentáře