ŘSD uzavřelo smlouvu na letošní největší dálniční opravu. Omezení na D8 začnou v červenci

Dálnice D8 u Lovosic. Foto: EuroviaDálnice D8 u Lovosic. Foto: Eurovia

Při opravě povrchu větví křižovatky Úžice musejí řidiči také počítat s vedením dopravy po značené objízdné trase.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) uzavřelo smlouvu se sdružením firem Eurovia a Strabag na letošní největší dálniční opravu. Ta se bude týkat dálnice D8 (konkrétně km 11,2-5,26 vlevo a km 5,15-12,12 vpravo) a vyjde na 358,5 milionu korun.

„Stavba bude zahájena v červenci, termín pro zprovoznění je 120 dnů,“ uvedl šéf ŘSD Radek Mátl na twitteru. Cena je proti odhadovaným nákladům o 25 procent nižší. Do soutěže přišla ještě levnější nabídka (344 mil.), vítězové ale výrazně zkrátili předpokládanou dobu opravy (ze 191 dní na 120).

Rekonstrukce se týká úseku, který byl vybudován v roce 1993, část v roce 1996. Jde o jeden z nejvytíženějších úseků v české dálniční síti: denně zde podle automatických sčítačů dopravy projede 48 tisíc vozidel, z toho třetina jsou kamiony.

Oprava je naplánována na celou letošní stavební sezónu; je rozdělena do devíti etap a týkat se bude mimo jiné i mimoúrovňové křižovatky Úžice. Ve směru na Prahu vzniknou dva nové zálivy pro nouzové zastavení. Opravy proběhnou i na mostech, aby došlo k prodloužení jejich životnosti.

Oprava přinese velká omezení dopravy: podle jednotlivých etap bude vedena v režimu 1/1+2 nebo v režimu 2+1/1. Při opravě povrchu větví MÚK Úžice musejí řidiči také počítat s vedením dopravy po značené objízdné trase.

Tagy D8 eurovia ŘSD Strabag Top
Žádné komentáře