V Kolumbii odpadl z Airbusu A300 při startu kus motoru, jen těsně minul motorkáře

Airbus A300 společnosti Transcarga International Airlines. Foto: Svva.aviation / Wikimedia CommonsAirbus A300 společnosti Transcarga International Airlines. Foto: Svva.aviation / Wikimedia Commons

Velký kus motoru jen dopadl deset metrů od projíždějícího motocyklisty.

Necelé tři týdny po dvou incidentech s výbuchy leteckých motorů za sebou došlo k podobné události dnes v Kolumbii. Nákladnímu letadlu Airbus A300-B4 venezuelské letecké společnosti Transcarga International Airlines vybuchl při startu motor. Jeho část dopadla do obydlené čtvrti a jen těsně minula motocyklistu.

O události informovala kolumbijská i odborná letecká média, potvrdil ji místní úřad civilního letectví. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Při startu na ranveji letiště v Bootě došlo k explozi levého motoru, při které odlétly části motoru až na silnici blízko letiště. Posádka přerušila start a letadlo zastavila. Přesné místo nehody popisuje Aviation Herald. Šlo o 37 let staré letadlo registrace YV560T, které mělo letět do venezuelského Caracasu.

Úřady vyšetřují další dvě exploze motorů, ke kterým došlo na konci února. V jednom případě šlo o nákladní jumbo v Nizozemsku, ve druhém o osobní Boeing 777-200. V Kolumbii měl problém motor GE CF6, jde o jiný typ než v případě dvou incidentů na konci února.

Tagy Airbus A300 exploze motoru Transcarga International Airlines
12 komentářů