Mezi Děčín a Rumburk se vrací přímé vlaky přes Německo

Siemens Desiro DB Regio v Bad Schandau. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czSiemens Desiro DB Regio v Bad Schandau. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Části obyvatel Šluknovského výběžku se spojení s Děčínem zkrátí o hodinu.

Po více než třech týdnech dojde k obnovení provozu mezi Děčínem a Rumburkem přes Německo. Od pondělí začnou vlaky jezdit opět nejen po českém území přes Jedlovou, ale i přes Dolní Poustevnu a Bad Schandau.

Vyplývá to z jízdního řádu zveřejněného na stránkách děčínského infocentra. Cestující Německem pouze projedou, vlaky v Německu nebudou zastavovat. Dosud mezi Děčínem a Dolním Žlebem a Rumburkem a Dolní Poustevnou platí mimořádný jízdní řád.

Mezi Bad Schandau a Sebnitz od omezení přeshraničního spojení nejezdí žádné vlaky, aktuálně jsou nahrazeny kompletně autobusy. Do Sebnitz nyní jezdí pouze vlaky z Pirny.

Změna urychlí cestování zejména obyvatelům západní části Šluknovského výběžku do Děčína a dál do Ústí nad Labem, dosud museli jezdit delší trasou přes Rumburk. Například z Dolní Poustevny do Děčína jede vlak přes Německo 67 minut, s přestupem přes Rumburk přes dvě hodiny. K drobné úpravě dojde také u vlaků mezi Děčínem a Dolním Žlebem.

Podobný model, kdy přes Německo vlaky pouze projíždí, je také na trase z Liberce do Varnsdorfu přes Žitavu.

Od zítřejšího dne naopak dochází ve většině krajů k mírné dočasné redukci počtu spojů. V případě vlaků Českých drah je kompletní přehled na jejich stránkách.

Tagy České dráhy DB Regio Děčín - Rumburk
9 komentářů