Ministerstvo dopravy rozdělí 100 milionů na dobíječky elektromobilů, stát jich chce nejméně 800

Dobíjecí stanice. Ilustrační foto. Autor: ČEZDobíjecí stanice. Ilustrační foto. Autor: ČEZ

Další ministerstvo zadotuje rozvoj elektromobility v Česku. Až 100 milionů korun chce poskytnout z Operačního programu Doprava (OPD) ministerstva dopravy

Další ministerstvo zadotuje rozvoj elektromobility v Česku. Až 100 milionů korun chce poskytnout z Operačního programu Doprava (OPD) ministerstva dopravy na stavbu stovek dobíjecích stanic.

Výzvu vypsalo ministerstvo dopravy včera, konečný termín pro předložení žádostí bude 15. června 2018. Stát na každý projekt přidá maximálně 70 % nákladů.

„Předložené žádosti o dotaci budou hodnoceny zejména z hlediska hospodárnosti, připravenosti a relevance projektu. S ohledem na uvedenou alokaci finančních prostředků se dá předpokládat, že bude podpořeno maximum předložených projektů, které vyhoví podmínkám výzvy,“ řekl ministr dopravy Dan Ťok.

Ministerstvo chystá během dvou let další výzvy na dobíjecí stanice, celkem jich má u nás vzniknout do roku 2023 nejméně 800.  Vedle dobíjecích stanic pro elektromobily chce Ministerstvo dopravy podpořit také výstavbu plnících stanic na CNG, LNG a vodík. Výzvy budou vyhlášeny v průběhu jara 2018. Celkem má Ministerstvo dopravy pro tento dotační program v rámci OPD vyčleněno 1,2 miliardy korun.

Tagy dobíjecí stanice Ministerstvo dopravy OPD
1 komentář