Novinky na vodě: Dobíjení elektrokol v přístavu na Hluboké a plavební mapy v mobilu

Dobíjecí stanice pro elektrická kola v přístavu na Hluboké. Pramen: ŘVC ČRDobíjecí stanice pro elektrická kola v přístavu na Hluboké. Pramen: ŘVC ČR

Cyklisté si mohou nově dobíjet elektrická kola v přístavu v Hluboké nad Vltavou. Vůdci plavidel mají novou mapovou aplikaci.

Stát spustil dvě drobnosti, které potěší milovníky rekreační plavby a cyklistiky. Státní plavební správa spustila novou aplikaci pro mobilní telefony LAVDIS mobile, která obsahuje plavební mapy a další důležité informace k situaci na vodní cestě, včetně provozních omezení.

Plavební mapy zahrnující důležité objekty na vodní cestě, vodní stavy a průtoky, včetně výstražných informací, provozní informace o plavebních komorách, kontaktní informace přístavů a souhrn platné legislativy ve vnitrozemské plavbě. Aplikace je nabízena v českém a anglickém jazyce.

„Pro uživatele Androidu je k dispozici již na Obchod Play, pro uživatele iPhone pracujeme na zveřejnění u společnosti Apple,“ uvedla šéfka plavební správy Klára Němcová.

Druhou novinkou je veřejná nabíječka elektrických kol, kterou v přístavu Hluboká nad Vltavou osadilo Ředitelství vodních cest. „Nepotřebujete mít vlastní nabíječku, v kapitanátu vám půjčí kabely pro připojení všech běžných druhů kol,“ napsalo ŘVC na twitteru. Skrze Hlubokou vede jedna z nejvytíženějších tuzemských cyklostezek z Českých Budějovic do Purkarce, která se v příštích letech stane součástí povltavské cyklostezky ze šumavské Pece až do Týna nad Vltavou. V největším tuzemském rekreačním přístavu chystá ŘVC rovněž stavbu čerpací stanice pro lodě.

Nová veřejná nabíječka je i v přístavu Petrov na Baťově kanále.

Tagy aplikace elektrická kola LAVDIS mobile přístav Hluboká nad Vltavou Ředitelství vodních cest rekreační plavba Státní plavební správa
Žádné komentáře