Jihočeský kraj výrazně rozšířil síť letních cyklobusových linek, vyjíždějí o víkendu

Cyklobus. Pramen: Jihočeský krajCyklobus. Pramen: Jihočeský kraj

Jihočeský kraj spustí v sobotu letní autobusové linky pro cyklisty. Oproti loňskému roku má sezona kvůli nákaze pár týdnů zpoždění,

Jihočeský kraj spustí v sobotu letní autobusové linky pro cyklisty. Oproti loňskému roku má sezona kvůli nákaze pár týdnů zpoždění, kraj ale síť cyklobusů výrazně rozšířil. Linky objednal u dopravců GW Bus, Comett, ČSAD České Budějovice a ČSAD Jindřichův Hradec.

Novinkou jsou především čtyři linky: z Tábora přes Písek, Strakonice a Vimperk na Kvildu, šumavská linka z Nové Pece na Jelení Vrchy (převzatá od národního parku), z Třeboně přes Majdalenu do Staňkova a z Českých Budějovic na Orlík. Některé běžně jezdí, nově ale bude připojen vůz na kola, jiné kraj nově převzal do závazku.

Podle objednatele Jikord chce kraj cyklistům nabídnout spojení do turisticky nejatraktivnějších oblastí, jako jsou například Novohradské hory, Šumava, Česká Kanada nebo Povltaví. Jízdné se řídí kilometrickým tarifem, lze využít i výhodnou celokrajskou jízdenku.

Za přepravu kol se platí jen v prvním spoji, zbytek dne je přeprava kola zdarma. Rovněž při zpáteční cestě následující den se kola přepravují zdarma.

Linky budou v plném provozu o letních prázdninách, v září o víkendech. Jízdní řády a další informace jsou na stránkách Jikordu.

Síť jihočeských cyklobusových linek. Pramen: Jikord

Síť jihočeských cyklobusových linek. Pramen: Jikord

Tagy cyklobusy Jihočeský kraj Jikord
7 komentářů