Drmoul a Trstěnice na Mariánskolázeňsku si oddechly, obchvat na I/21 se otevřel

Obyvatelé obcí Drmoul a Trstěnice u Mariánských Lázní se po 30 letech čekání a dvou letech výstavby dočkali výrazné úlevy

Obyvatelé obcí Drmoul a Trstěnice u Mariánských Lázní se po 30 letech čekání a dvou letech výstavby dočkali výrazné úlevy od dopravní zátěže. Ředitelství silnic a dálnic dnes zprovoznilo pětikilometrovou přeložku silnice I/21, která obě obce obchází.

„Odklon tranzitní dopravy přinese obyvatelům obcí Trstěnice a Drmoul výraznou úlevu zejména díky snížení hluku, řidičům přeložka zajistí bezpečnější a plynulejší jízdu. Z české silniční mapy tak mizí další nehodové místo,“ uvedl šéf Ředitelství silnic a dálnic Radek Mátl.

Karlovarský kraj zároveň buduje navazující obchvat Mariánských Lázní. Obchvat, který má ulevit centru lázeňského města a zvýšit bezpečnost v dopravě, začal kraj stavět v květnu 2018. Stavba za více než 285 milionů korun má být hotová také letos, první auta by po ní mohla projet už v září.

Obchvat Drmoul – Trstěnice.
Pramen: ŘSD ČR

I/21 Trstěnice – Drmoul

Hlavní trasa:
délka: 5,0 km
kategorie: S 11,5/80
plocha vozovek: 81 278 m2
počet stavebních objektů: 45

Zhotovitel: EUROVIA CS, a. s., BERGER BOHEMIA, a. s., ALGON, a. s.
Cena stavby dle smlouvy: 376,1 mil. Kč bez DPH
Termín výstavby: 03/18 – 06/20

• Trasa prochází v ochranném pásmu vodního zdroje pivovaru Chodovar, a proto bylo nutno vybudovat kanalizaci v délce cca 2,2 km včetně záchytných norných stěn.

Tagy Přeložka I/21 Trstěnice - Drmoul ŘSD
10 komentářů