DPP otevírá část prodejních míst, uzavřel naopak přední dveře v tramvajích

Modernizovaná tramvaj KT8D5R.N2P. Foto: DPPModernizovaná tramvaj KT8D5R.N2P. Foto: DPP

Po více než dvou týdnech otevírá Dopravní podnik hl.m. Prahy (DPP) část svých prodejních a informačních míst. Novým opatřením proti

Po více než dvou týdnech otevírá Dopravní podnik hl.m. Prahy (DPP) část svých prodejních a informačních míst. Novým opatřením proti šíření koronaviru je naopak uzavření předních dveří do tramvají.

Od dnešního dne DPP otevřel prodejní místo Centrální dispečink v ulici Na Bojišti 5 v Praze 2. Od zítřka obnoví provoz také v šesti střediscích dopravních informací: Anděl, Hlavní nádraží 1 a 2, Hradčanská, Můstek a Nádraží Veleslavín. Od pondělí pak DPP otevře dalších sedm prodejních míst v metru: Bořislavka, Skalka,Černý Most, Florenc, Zličín, Háje, Letňany.

 „Otevírací doba těchto provozoven bude do odvolání omezena na pracovní dny od 9:30 do 17:00. Všechna místa budou sloužit pouze k prodeji jízdenek nebo časových kuponů. Prodej doplňkového sortimentu, jako jsou suvenýry či mapy a výdej zásilek z Fanshopu DPP, je po dobu vyhlášeného nouzového stavu pozastaven,“ dodala mluvčí DPP Aneta Řehková. Do provozoven mohou cestující jen po jednom a s ochranou dýchacích cest.

DPP v noci na dnešek zavedl i další opatření. Aby ochránil řidiče, zavedl u tramvají (s výjimkou vozů 14T a 15T) stejné opatření jako u autobusů: uzavření předních dveří a fyzické oddělení prostoru okolo kabiny řidiče od salonu pro cestující. „Na nové opatření budou cestující upozorňovat samolepky na předních dveřích a informační cedule v prostoru vozu,“ dodala Řehková.

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp
5 komentářů