RegioJet čeká první velká výluka na R8, vlaky na více než měsíc mimořádně odkloní do Hulína

Siemens Vectron v reklamním polepu na film 3Bobule. Foto: RegioJetSiemens Vectron v reklamním polepu na film 3Bobule. Foto: RegioJet

Velké změny čekají od zítřka cestující na lince R8 mezi Brnem a Bohumínem. Až do 29. 4. bude v úseku

Velké změny čekají od zítřka cestující na lince R8 mezi Brnem a Bohumínem. Až do 29. 4. bude v úseku Brno – Vyškov – Přerov probíhat nepřetržitá výluka. RegioJet kvůli tomu na trati Přerov – Břeclav začne dočasně zajíždět do Hulína. Po dohodě s ministerstvem firma současně omezí provoz vlaků o pět párů denně.

RegioJet oznámil, že vlaky mezi Brnem a Hulínem nahradí kompletně autobusy. Do Hulína budou podle mluvčího RegioJetu autobusy a vlaky zajíždět mimořádně kvůli lepší dostupnosti po D1.

„Během dne nebude v provozu celkem 5 spojů v každém směru. Jedná se o spoje mimo špičku, kdy v dopoledních hodinách a večer pojedou spoje místo hodinového ve dvouhodinových intervalech,“ uvedl mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj. Výlukový jízdní řád je na stránkách RegioJetu. První pojede vždy v X:50, druhý v X:02.

Omezení dopravy do neděle plánují v úseku mezi Nezamyslicemi a Vyškovem České dráhy, poté plánují podle informací na stránkách IDS JMK běžný provoz.

Informace Správy železnic:

Na trati Přerov – Nezamyslice je plánována nepřetržitá výluka v úseku Přerov – Kojetín v termínu 19. 3. až 29. 4. a v úseku Kojetín – Nezamyslice v termínu 23. 4. až 29. 4. a to z důvodu čištění štěrkového lože a výměny kolejového roštu za nový materiál (v úseku Přerov – Věžky v délce 2,8 km a v úseku Věžky – Chropyně v délce 3,7 km). V rámci výměny železničního svršku budou realizovány také opravné práce na dotčeném zabezpečovacím zařízení a trakčním vedení. V navazujících úsecích se předpokládají opravné práce jako strojní podbíjení koleje a opravy přejezdů. Předmětné práce navazují na souvislé opravy na trati probíhající v předchozích letech pro zajištění provozuschopnosti železniční dopravy a pro minimalizaci případných dočasných pomalých jízd.

Tagy Brno - Přerov Linka R8 Brno - Bohumín R8 RegioJet trať 300
15 komentářů