Šéf IAG odkládá kvůli koronaviru odchod do důchodu. Aerolinky přerušují provoz

Willie Walsh, šéf International Airlines Group. Foto: IAGWillie Walsh, šéf International Airlines Group. Foto: IAG

Jedna aerolinka za druhou oznamují dočasné zastavení všech letů. Z Česka už nelétají například ČSA, Smartwings nebo polský LOT, konec

Jedna aerolinka za druhou oznamují dočasné zastavení všech letů. Z Česka už nelétají například ČSA, Smartwings nebo polský LOT, konec většiny letů od čtvrtka během dnešního dne oznámily Austrian.

Mezi zprávami o drastickém omezení počtu spojů se objevila i nečekaná personálie. Dramatická situace v oboru přinutila šéfa jedné z největších leteckých skupin na světě k přehodnocení svého plánu odejít do důchodu. Willie Walsh povede International Airlines Group ještě déle, než původně plánoval.

IAG to dnes oznámila v tiskové zprávě. Walshe měl nahradit dosavadní šéf Iberie Luis Gallego, ten má ale dál řešit problémy hlavně na španělském trhu. Firma opatření vysvětluje tím, že je potřeba udržet manažerskou stabilitu v kritickém období pro letectví.

IAG, pod kterou spadají aerolinky British Airways, Iberia nebo Aer Lingus oznámily další škrty nákladů a linek. Na duben a květen omezí kapacitu o více než tři čtvrtiny v porovnání se stejným období loňského roku. „Zaznamenáváme podstatný propad počtu rezervací a očekáváme, že poptávka po létání bude slabá nejméně do léta,“ řekl Walsh.
Walsh měl skončit 26. března. Je jednou z nejvýraznějších postav světového letectví. Vedl fúzi British Airways a Iberie a jejich spojení do skupiny IAG. Svoji leteckou kariéru začal už v 17 letech, kdy začal létat pro irský Aer Lingus, byl kapitánem Boeingu 737. V čele British Airways a následně IAG je patnáct let.

Tagy IAG International Airlines Group Willie Walsh
2 komentáře