Dva dny po zákazu Flixbus dál prodává jízdenky z Česka do Německa či Rakouska

Autobus v barvách FlixBusu v Praze. Autor: FlixBusAutobus v barvách FlixBusu v Praze. Autor: FlixBus

Společnost FlixBus dál ve svém rezervačním systému prodává jízdenky z Česka do Německa či Rakouska, i když ve skutečnosti žádné

Společnost FlixBus dál ve svém rezervačním systému prodává jízdenky z Česka do Německa či Rakouska, i když ve skutečnosti žádné spoje už nevypravuje.

Děje se tak dva dny poté, co vláda vyhlásila nouzový stav, v jehož rámci zakázala i cestování hromadnou dopravou do okolních zemí. Ten začal platit o půlnoci z pátku na sobotu, od pondělí neprojedou ani auta.

Rezervační systém FlixBusu nabízel v sobotu odpoledne stále spojení z Prahy například do Berlína, Vídně nebo Mnichova s odjezdem dnes, zítra i další dny. Cestující jsou tak mylně informováni, že skutečně nějaký autobus jede. Autobusy do zahraničí ve skutečnosti nejezdí, což ukazuje i například odjezdová tabule na autobusovém nádraží Florenc.

V sobotu 14,3. odpoledne nabízí rezervační systém FlixBusu ke koupi jízdenku z Prahy do Vídně

V sobotu 14. 3. odpoledne nabízí rezervační systém FlixBusu ke koupi jízdenku z Prahy do Vídně.

„Provoz je přerušen, autobusy do Německa dle nařízení vlády nejezdí. Vzhledem k velkému objemu spojů dochází k jejich rušení a stahování z prodeje postupně,“ vysvětlila mluvčí FlixBus Martina Čmielová.

Jiní dopravci stihli spoje do zahraničí vymazat ještě před tím, než zákaz začal platit. České dráhy například aktuálně ve svém e-shopu vůbec nemají zahraniční destinace ani v nabídce, RegioJet upozorňuje na zastavení provozu kvůli nouzovému stavu.

Tagy FlixBus
11 komentářů