Video: Qantas shrnul svých sto let v bezpečnostních instrukcích, je z nich hit sociálních sítí

Herci v bezpečnostním videu Qantas připomínající 80. léta. Foto: QantasHerci v bezpečnostním videu Qantas připomínající 80. léta. Foto: Qantas

Letecká společnost Qantas sklízí na sociálních sítích velkou chválu za nové bezpečnostní video, které od dnešního dne pouští cestujícím před

Letecká společnost Qantas sklízí na sociálních sítích velkou chválu za nové bezpečnostní video, které od dnešního dne pouští cestujícím před každým vzletem. Do více než osmi minut vtěsnal australský dopravce nejen povinné informace o tom, jak se chovat v mimořádných situacích, ale i svoji historii. Qantas letos slaví sto let od svého založení.

Bezpečnostní videa se stala pro řadu leteckých společnost marketingovým nástrojem, stejně tak tomu je i v případě Qantas. „Je to náš pohled do historie, jak vypadalo létání v minulosti a jak se vše změnilo. Nezměnilo se za tu dobu jediné: náš důraz na bezpečnost,“ říká šéf Qantas Allan Joyce. Firma se například ve videu pochlubila, že její zaměstnanec vymyslel evakuační skluzy.

Některé scény jsou hrané v dobových kostýmech a s historickými letadly, některé stroje obživly díky speciálnímu software. Tvůrci videa šli do velkého detailu. Například pro části interiéru letadel se vydali do Mohavské pouště do odstavených letadel Qantas.

Natáčení trvalo přes tři týdny na sedmi místech včetně města Longreach v Queenslandu, kde Qantas vznikl. Nové video začíná Qantas pouštět cestujícím od dnešního dne.

Tagy Qantas
11 komentářů