JHMD už nejsou bez páry, polka po dvou letech znovu jezdí

Lokomotiva U46.101 (polka) JHMD. Autor: Jan Píšala/JHMDLokomotiva U46.101 (polka) JHMD. Autor: Jan Píšala/JHMD

Jindřichohradecké místní dráhy (JHMD) nezůstaly přeci jen minulý rok úplně bez páry. Těsně před koncem roku vyjela v čele vlaku

Jindřichohradecké místní dráhy (JHMD) nezůstaly přeci jen minulý rok úplně bez páry. Těsně před koncem roku vyjela v čele vlaku s cestujícími po dvouleté opravě parní lokomotiva U46.101. A podle Jana Píšaly z JHMD se vše obešlo bez potíží. Lokomotiva zvaná polka by tak měla být připravena na letošní rok a především letní prázdninovou sezonu.

Během té loňské museli cestující páru na jindřichohradeckých úzkokolejkách oželet, neboť se polku nepodařilo uvést do provozu včas. Při zkušební jízdě v srpnu pak vykázala několik závad a návrat do provozu byl odložen.

Firma se ocitla bez páry poté, co na podzim roku 2018 odstavila lokomotivu rešica (U46.0). I tu chce nechat opravit, především musí dojít na generální opravu kotle.

Tu už má podle Píšaly za sebou třetí parní lokomotiva JHMD, takzvaná „sedmatřicítka“ U37.002. „Je rozebraná, kotel už je po generální opravě. Děláme vše pro to, aby letos vyjela,“ doplnil Píšala.

Tagy JHMD parní lokomotiva polka
21 komentářů