AirBaltic oznámil dalších velkou expanzi, příští rok otevře třináct nových linek

Stý Airbus A220-300 odlétá z Mirabelu. Foto: AirbusStý Airbus A220-300 odlétá z Mirabelu. Foto: Airbus

Lotyšský dopravce airBaltic s novým letním letovým řádem spustí celkem třináct nových spojení z hlavního města Rigy i litevského Vilniusu

Lotyšský dopravce airBaltic s novým letním letovým řádem spustí celkem třináct nových spojení z hlavního města Rigy i litevského Vilniusu a estonského Tallinu. Posílí zejména spojení do Norska, nově začne létat také do Arménie.

Start nových linek oznámil airBaltic v tiskové zprávě.  „Pokračujeme v růstu a chceme nabídnout cestujícím co nejlepší spojení ze všech tří hlavních pobaltských měst,“ vysvětlil šéf airBaltic Martin Gauss. Podle něj nové trasy vybíraly hlavně podle poptávky místních obyvatel. Zatímco z Lotyšska bude dopravce nabízet už přes 70 přímých linek, z Litvy 11 a z Estonska 16.

V případě Tallinu začne dopravce létat do Říma, Curychu, Hamburku a Nice. Z Vilniusu firma otevře spojení do Hamburku, Göteborgu a Curychu, od května pak do Dubrovníku a Rijeky. Z Rigy nabídne dopravce nově spojení do Manchesteru, Jerevanu, Bergenu a Trondheimu.

Na většinu nových linek plánuje airBaltic nasadit Airbus A220-300, některé bude provozovat ještě s Boeingy 737 a turbovrtulovými stroji Bombardier Dash 8 Q400. Postupně ale mají tyto letouny z flotily zmizet a dopravce bude létat pouze s A220.

 

Tagy airBaltic
11 komentářů