Rozvoz zásilek taxíkem. Liftago spustilo logistický systém, zlákalo Alzu

Aplikace Liftago propojuje licencované taxikáře s cestujícími. Foto: LiftagoAplikace Liftago propojuje licencované taxikáře s cestujícími. Foto: Liftago

Česká aplikace Liftago už nezajišťuje pouze dopravu lidí v podobě taxislužby, nýbrž vstoupila i na trh přepravy zásilek. O spuštění

Česká aplikace Liftago už nezajišťuje pouze dopravu lidí v podobě taxislužby, nýbrž vstoupila i na trh přepravy zásilek. O spuštění logistického systému informovali zástupci firmy ve středu na tiskové konferenci. Systém má propojit volné řidiče s firmami, které potřebují něco rozeslat po městě.

„Největší kapacita je aktuálně na straně našich řidičů. Nový systém přispívá ke zvýšení využitelnosti aut, která už na ulicích jsou, ale zároveň tím řidičům vytváří další příležitost k výdělku. Mohou totiž čas, kdy čekají na cestující, využít k rozvozu zásilek,“ uvedl ředitel Liftaga Ondřej Krátký.

Do systému se už zapojili i řidiči firmy Sushitime, kteří jezdí převážně v době oběda či večeře, v mezičase tak místo čekání budou místo jídla vozit další zásilky. Liftago očekává, že se do systému postupně zapojí i další komerční řidiči, kurýři na kole či pěší. Na straně e-shopů už zlákalo Alzu a platformu pro e-shopy Shoptet.

„V rámci naší pilotní spolupráce se daří obsluhovat okolí našeho holešovického showroomu v řádu desítek minut,“ uvedl ředitel marketingu Alza.cz Jan Sadílek. Liftago uvedlo, že jedná o zapojení s desítkami dalších možných partnerů.

Tagy Alza Liftago
2 komentáře