Polský LOT otevírá další spojení do USA, začne létat do San Francisca

Boeing 787-9 Dreamliner v barvách polského dopravce LOT. Foto: LOTBoeing 787-9 Dreamliner v barvách polského dopravce LOT. Foto: LOT

Polská letecká společnost LOT oznámila další přímou linku do USA. Od srpna příštího roku začne létat z Varšavy do San

Polská letecká společnost LOT oznámila další přímou linku do USA. Od srpna příštího roku začne létat z Varšavy do San Francisca čtyřikrát týdně s Boeingem 787 Dreamliner. Firma vysvětluje expanzi i tím, že Poláci od 30. září už nepotřebují pro cesty do USA víza.

Pro LOT půjde už o devátou linku do USA a jednu z nejdelších v jeho síti dálkových letů. Letadlo z Varšavy do Kalifornie poletí zhruba dvanáct hodin.

„San Francisco je na seznamu našich plánovaných destinací již dlouhou dobu. Není ale náhodou, že jsme se rozhodli oznámit toto spojení právě teď, kdy se Polsko připojilo k systému bezvízového styku s USA,“ řekl Rafał Milczarski, předseda představenstva LOT Polish Airlines.

V síti LOT jde už o dvacátou dálkovou linku. Přes Atlantik létá společnost už teď z Varšavy do New Yorku, Chicaga, Los Angeles a Miami. Od května spustí spojení z Krakova do Chicaga a New Yorku a z Řešova do New Yorku (Newark). Z Budapešti létá do New Yorku a Chicaga.

Letový řád nové linky

LO 35 WAW-SFO 11: 35-14: 30 v pondělí a pátek
LO 37 WAW-SFO 17: 20-20: 15 ve středu a sobotu
LO 36 SFO-WAW 16: 25-13: 00 (+1) v pondělí a pátek
LO 38 SFO-WAW 22: 10-18: 45 (+1) ve středu a sobotu

Tagy LOT LOT Polish Airlines SFO transatlantické lety WAW WAW-SFO
17 komentářů