Brněnští radní schválili rozšíření zón placeného stání o 11 dalších oblastí

Brno. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářBrno. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Radní města Brna dnes odsouhlasili harmonogram rozšiřování oblastí placeného stání pro příští rok. Rezidentní parkování se rozšíří do dalších jedenácti

Radní města Brna dnes odsouhlasili harmonogram rozšiřování oblastí placeného stání pro příští rok. Rezidentní parkování se rozšíří do dalších jedenácti oblastí. Předběžně se počítá s termíny realizace od června do listopadu příštího roku. Město to dnes oznámilo v tiskové zprávě.

Nově by se do rezidentního parkování měly zapojit oblasti 1-06 (Špitálka), 1-07 (Trnitá), 1-09 (Křídlovická), 1-10 (Bezručova), 1-21 (Rybářská), 1-16 (Žižkova), 1-15 (Dřevařská), 2-01 (Zborovská), 3-01 (Staňkova), 3-02 (Botanická) a 3-03 (Chodská).

Oblasti Dřevařská, Rybářská, Bezručova a Křídlovická by se měly přidat od 1. června. Od 3. srpna je v plánu zařadit mezi oblasti placeného stání Staňkovu a Botanickou. V polovině září by se měly zapojit oblasti Špitálka, Trnitá a Žižkova. V půlce listopadu přijdou na řadu Chodská a Zborovská.

Oblasti 1-09 (Křídlovická), 1-10 (Bezručova) a 1-15 (Dřevařská) budou patřit do zóny B, což znamená, že regulace zde bude platit celodenně. Návštěvníci (tedy ti, kteří nemají oprávnění pro rezidenty či abonenty) budou mít prvních 60 minut stání zdarma, poté zaplatí za každou hodinu 30 korun.

U všech ostatních nově zaváděných oblastí pro rok 2020 se počítá se zónou C. V ní mají návštěvníci první hodinu zdarma, dále platí 20 korun za hodinu parkování, a to pouze v době od 17 do 6 hodin. Přes den zde mohou i návštěvníci parkovat zdarma.

Mapa zón placeného stání v Brně a harmonogram jejich zavádění. 

„Harmonogram byl odborem dopravy vypracován s ohledem na aktuální stav parkování v daných lokalitách a také na možnosti realizace dopravního značení a s tím spojené činnosti nebo procesy na straně magistrátu, jako je vydávání oprávnění apod,“ přiblížil radní pro dopravu Petr Kratochvíl.

Město nyní nechá zpracovat projektovou dokumentaci, stanoví dopravní značení a naplánuje informační kampaň.

Tagy brno parkovací zóny
20 komentářů