Hospodářská komora bude registrovat vozidla do nového mýtného systému

Palubní jednotka (OBU) firmy Tollnet. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářPalubní jednotka (OBU) firmy Tollnet. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Hospodářská komora České republiky se zapojí do distribučního řetězce v novém mýtném systému. S nastupujícím novým provozovatelem mýtného systému, společností

Hospodářská komora České republiky se zapojí do distribučního řetězce v novém mýtném systému. S nastupujícím novým provozovatelem mýtného systému, společností CzechToll, se dohodla na tom, že bude provádět registraci vozidel a plátců či vydávat palubní jednotky. Komora to oznámila v tiskové zprávě.

Předregistraci vozidel do nového systému spustí CzechToll 22. září. Během předregistrací začne Hospodářská komora na svých 15 vybraných komorách v regionech informovat podnikatele o podmínkách zpoplatnění pozemních komunikací, uzavírat s nimi smlouvy, registrovat vozidla, jejich provozovatele a plátce mýtného, vydávat palubní jednotky a přijímat za ně kauce.

Pro účely registrace vozidel a výdej palubních jednotek pro 470 tisíc vozidel již začala personálně posilovat své komory, které také vybaví technickým zařízením pro komunikační infrastrukturu provozovatele mýtného systému.

Právě výměna starších mikrovlnných jednotek od nynějšího provozovatele Kapsche za nové satelitní od CzechTollu bude jednou z nejnáročnějších operací celého přechodu na nový mýtný systém. Dopravci se budou muset nově zaregistrovat a jednotky vyměnit. Vedle nervů je to bude stát i peníze, za jednotky totiž musejí složit vratnou kauci. Ta se zvýší, zatímco dnes činí 1550 korun, nově bude 2468 korun.

Hospodářská komora je podnikatelskou samosprávou. Zastřešuje 16 tisíc živnostníků, malých a středních firem.

Tagy czechtoll Hospodářská komora mýtný systém registrace
1 komentář