Škoda ukázala první elektromobily, budou mít společnou značku iV

Nová Škoda Superb s plug-in hybridním pohonem. Foto: Škoda AutoNová Škoda Superb s plug-in hybridním pohonem. Foto: Škoda Auto

Škoda Auto představila novou značku iV, s kterou chce automobilka vstoupit do segmentu elektromobilů. Jako první vozy na baterie vyjedou

Škoda Auto představila novou značku iV, s kterou chce automobilka vstoupit do segmentu elektromobilů. Jako první vozy na baterie vyjedou modely Superb a Citigo.

Start nových modelů dnes oznámila Škoda Auto v tiskové zprávě, první elektromobily představí současně na hokejovém šampionátu. V příštích pěti letech chce investovat celkem dvě miliardy eur do vývoje elektrických vozidel a nových služeb v oblasti mobility. Jde tak o doposud největší investiční program v historii podniku.

„V současné době jsme schopni splnit klíčové požadavky zákazníků, mezi které patří dlouhý dojezd, krátká doba nabíjení a cenová dostupnost, která je pro naši značku velmi důležitá. Nový druh pohonu se vedle našich úspěšných benzinových, naftových motorů a pohonu na CNG brzy stane důležitou součástí nabídky značky Škoda,“ řekl šéf automobilky Bernhard Maier, který očekává, že každý čtvrtý vůz do roku 2025 se značkou Škoda bude jezdit na baterie.

Prvním elektromobilem bude Citigo, výroba se rozjede ještě letos v Bratislavě. Bude mít motor o výkonu 61 kW, baterie bude mít kapacitu 36,8 kWh. Výrobce slibuje nabití 80 procent kapacity za jednu hodinu, pokud budete u rychlonabíječky. U domácí stanice přes 12 hodin. Dojezd má být 265 kilometrů. Citigo se bude prodávat výhradně v pětidveřové verzi ve výbavě Style. Ceník zatím firma nezveřejnila, mluví se o cenovce pod půl milionu korun.

V Bratislavě automobilka představila i modernizovaný Superb. Ten bude mít plug-in hybridní pohon, bude tedy kombinovat spalovací motor a elektromotor. Čistě na elektřinu ale dojede maximálně 55 kilometrů.

Elektromobil Škoda Citigo iV, ilustrační foto. Foto: Škoda AutoNová Škoda Superb s plug-in hybridním pohonem. Foto: Škoda AutoNová Škoda Superb s plug-in hybridním pohonem. Foto: Škoda AutoNová Škoda Superb s plug-in hybridním pohonem. Foto: Škoda Auto
Tagy Škoda Auto
23 komentářů