Na Kladensku skončila se zpožděním velká oprava dálnice D6

Opravená část D6 na Kladensku. Pramen: ŘSDOpravená část D6 na Kladensku. Pramen: ŘSD

Úsekem denně projede na 20 000 vozidel, z toho přibližně čtvrtinu tvoří nákladní doprava.

Řidiči využívající dálnici D6 u Kamenných Žehrovic na Kladensku mohou ode dneška znovu bez omezení využívat jízdní pás směrem na Prahu, který byl od začátku srpna kvůli opravám uzavřen. Práce na 5,5 kilometru dlouhém úseku za téměř sto milionů korun nabraly zpoždění, původně mělo být hotovo do konce září.

Oprava zahrnula zejména rekonstrukci vozovkového souvrství, obnovu nezpevněných krajnic a odvodnění a výměnu svodidel. Součástí zakázky byla rovněž oprava mostu, který přes dálnici převádí silnici III. třídy u obce Tuchlovice.

Za zpožděním stála oprava odvodnění. Během rekonstrukce se podle Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) přišlo na to, že v prostoru pro nové drenáže se nenachází pouze zemina, ale částečně do něj zasahuje také skála. Šlo o přibližně 900 metrů dlouhý úsek.

Po dobu prací, které prováděla Silnice Group, byl dálniční pás ve směru na Prahu uzavřen a provoz byl veden po polovině dálnice v režimu 1 + 1 sníženou rychlostí 80 km/h. Úsekem denně projede na 20 000 vozidel, z toho přibližně čtvrtinu tvoří nákladní doprava.

Tagy D6 ŘSD
3 komentáře