Ústecký kraj posunul termín uzavření Benešova mostu přes Labe, přípravu zpozdily povodně

Most Dr. Edvarda Beneše v Ústí nad Labem. Foto: RomanM82 /Wikimedia CommonsMost Dr. Edvarda Beneše v Ústí nad Labem. Foto: RomanM82 /Wikimedia Commons

Přesný termín uzavření má kraj oznámit v příštích dnech.

O necelý měsíc se zpozdily přípravné práce na uzavření mostu Eduarda Beneše přes Labe v Ústí nad Labem. Namísto plánovaného uzavření na počátku listopadu se na něm provoz přeruší až na konci příštího měsíce.

O posunu termínu informoval kraj v tiskové zprávě. Důvodem zpoždění jsou zářijové povodně, kdy došlo k přerušení prací na stavbě lávky pro pěší a dalším přípravným pracím. „Po přerušení stavby se muselo čekat na opadnutí vody. Následně proběhlo odklízení naplavenin, kontrole a opravám na pilíři P6,“ uvedla mluvčí kraje Magdalena Fraňková.

Podle ní aktuálně probíhá finalizace dopravně inženýrských tras, tedy vedení objízdných tras nebo úpravy značení.

Lávka bude kromě pěších sloužit také k přesunutí inženýrských sítí. Rekonstrukci mostu provede za 520 milionů korun bez DPH sdružení Metrostav TBR a Strabag.

Most je ve špatném stavu a jeho oprava se plánuje léta. Nejezdí přes něj MHD ani nákladní doprava. Oprava mostu otevřeného v roce 1938 nabrala zpoždění, původně měla začít již v roce 2020. Během opravy bude možné v Ústí nad Labem autem překonat Labe jen po Mariánském mostě.

Tagy Benešův most Most Dr. Edvarda Beneše Ústecký kraj Ústí nad Labem
11 komentářů