Největší mezinárodní expanze v historii United, zamíří i do Grónska

Flotila nových letadel Boeing v barvách United Zdroj: BoeingFlotila nových letadel Boeing v barvách United Zdroj: Boeing

Po Deltě a American Airlines nepřínáší žádnou novinku do Prahy ani United.

Letecká společnost United Airlines ohlásila svou dosud největší mezinárodní expanzi. V letní sezóně 2025 spustí pravidelné lety z USA do osmi nových destinací, přičemž plánuje ze všech amerických dopravců nejširší nabídku spojení přes Atlantik, sestávající z více než 760 letů týdně do více než 40 destinací.

Plány United na příští léto počítají s novými linkami z Washingtonu do Dakaru, Nice a Benátek a z Newarku do Fara, Bilbaa, Palerma, na Madeiru a do Nuuku.

Právě Nuuk je ze všech novinek United asi nejzajímavější, pravidelné zámořské lety z nebo do Grónska jsou dnes prakticky raritou.

K nově oznámeným linkám United patří také spojení z Tokia-Narity, a to do Úlánbátaru v Mongolsku, Kaohsiungu na Tchaj-wanu a Kororu na souostroví Palau.

Aerolinka se chystá rovněž posílit již zavedené trasy, jako například z Newarku do Dubrovníku, Atén a na Mallorcu.

Stejně jako konkurenční Delta a American Airlines, neohlásily žádnou novou linku do Prahy ani United. Pokud se tak nic nezmění, zůstane Ruzyni i v příštím roce pouze sezónní spojení s Deltou do New Yorku.

Tagy United united airlines USA
7 komentářů