Třebíč si v sobotu připomene 70 let MHD. Akci organizují dobrovolníci

MHD v Třebíči. Foto: Město TřebíčMHD v Třebíči. Foto: Město Třebíč

Součástí oslav bude jízda historickými autobusy.

70 let od zahájení provozu si v sobotu 12. října připomenou v Třebíči. Oslavy proběhnou nezvykle bez jakéhokoliv zapojení stávajícího dopravce nebo radnice. Akci kompletně organizují místní dobrovolníci.

Hlavním místem oslav bude parkoviště u polikliniky Vltavínská. Uskuteční se zde výstava historických předmětů souvisejících s třebíčskou MHD, automobilových veteránů místního spolku a historických autobusů ŠL 11, Karosa B 732, Tedom C12G a Mercedes-Benz O 309. Ty se během dne vydají na trasu Poliklinika Vltavínská – Křížkovského – Kosmákova – Železniční stanice – Autobusové nádraží a zpět, jezdit budou v půlhodinovém taktu. Svezení bude zdarma.

Organizátoři mají veškeré informace k oslavám na facebookovém profilu. Pro návštěvníky z Prahy a dalších měst bude prodloužen spoj společnost Auto-Bey v 9.30 z Prahy až k poliklinice.

Provoz MHD v Třebíči byl zahájen v prosinci 1954 na jediné lince. Aktuálně provozuje MHD společnost Trado-MAD ze skupiny ICOM Transport, v lednu ji na základě výsledků soutěže vystřídá Bors Břeclav.

BORS Břeclav převezme od ledna MHD v Třebíči, vyjede s 25 autobusy včetně elektrobusů

Tagy MHD Třebíč Třebíč
1 komentář