Servis vlaků pro dva kraje. ČD zahájily stavbu nové haly v Havlíčkově Brodě

Zahájení stavby opravárenské haly ČD, Havlíčkův Brod. Pramen: České dráhyZahájení stavby opravárenské haly ČD, Havlíčkův Brod. Pramen: České dráhy

V loňském roce otevřely České dráhy v depu v Havlíčkově Brodě také novou myčku kolejových vozidel.

České dráhy dnes v Havlíčkově Brodě slavnostně zahájily stavbu nové opravárenské haly, která bude sloužit především pro údržbu motoráků RegioFox (847) a elektrických jednotek RegioPanter (650). Zázemí zbuduje za 235 milionů korun sdružení firem Chládek a Tintěra Havlíčkův Brod a TSS Grade. Po Chebu, kde se začalo stavět v květnu, jde o letos druhou zahájenou stavbu nové opravárenské haly ČD.

Nová hala v Havlíčkově Brodě by měla být dokončena a předána na jaře roku 2026. Průjezdná dvoukolejná hala bude mít délku 67 metrů, bude vybavena mostovým jeřábem s nosností až 12,5 tuny, patkovými zvedáky, odsáváním spalin, obslužnými kanály nebo prohlížecími lávkami pro snadný přístup na střechu soupravy.

„Havlíčkův Brod představuje důležitý bod na mapě opravárenství Českých drah. Servisujeme zde především regionální vlaky hned pro dva kraje – Pardubický a Kraj Vysočina. Právě do těchto dvou krajů jsme v uplynulém období doručily nové moderní regionální vlaky v podobě elektrických RegioPanterů a motorových RegioFoxů. Pro servis těchto vlaků bude nová hala přednostně určena,“ uvedl šéf ČD Michal Krapinec. Hala nicméně poslouží i motorovým jednotkám 844 RegioShark a motorovým vozům 841 RegioSpider.

Z depa v Havlíčkově Brodě jsou obsluhovány spoje v celém Kraji Vysočina a také v sousedních regionech, například v Pardubickém, Středočeském nebo v Jihomoravském kraji. O vlaky se zde stará téměř pět desítek techniků.

V loňském roce otevřely České dráhy v depu v Havlíčkově Brodě také novou myčku kolejových vozidel.

Zahájení stavby opravárenské haly ČD, Havlíčkův Brod. Pramen: České dráhyZahájení stavby opravárenské haly ČD, Havlíčkův Brod. Pramen: České dráhyZahájení stavby opravárenské haly ČD, Havlíčkův Brod. Pramen: České dráhyNová opravárenská hala ČD v Havlíčkově Brodě, vizualizace. Pramen: České dráhyNová myčka ČD, Havlíčkův Brod. Pramen: České dráhy
Tagy České dráhy Havlíčkův Brod opravárenská hala
3 komentáře