Policie otevřela první dálniční oddělení v Praze, láká na práci v luxusních autech

BMW pro dálniční policii. Foto: Policie ČRBMW pro dálniční policii. Foto: Policie ČR

V budoucnu se oddělení přesune z Radotína do Říčan.

Policie otevřela svoje první dálniční oddělení v Praze. Umístila ho do městské části Radotín, kde bude zatím pracovat 30 policistů. Hlídat mají hlavně bezpečnost provozu na Pražském a Městském okruhu.

O otevření nového zázemí informovala Policie České republiky v tiskové zprávě. Jde o budovu, ve které již dříve sídlili radotínští policisté. Po rekonstrukci je určeno prioritně pro dálniční policisty.

„Do budoucna po dostavbě celého Pražského okruhu vznikne ve spolupráci s ŘSD trvalým objektem katastru obce Říčany, kde je plánována výstavba jak střediska správy a údržby dálnice, tak i dálničního oddělení,“ řekl Tomáš Lerch náměstek policejního prezidenta.

Podle ředitele pražské policie Petra Matějčka budou z Radotína hlídat bezpečnost na pražských silnicích, zejména na stále nedokončeném vnitřním a vnějším okruhu Prahy. Do budoucna má pro pražské oddělení dálniční policie pracovat až 70 lidí. „Uchazečům o práci na dálničním oddělení můžeme nabídnout nejen pěkné zázemí, ale i službu v luxusních vozidlech a na nových motorkách, dále dvanácti hodinovou pracovní dobu, dvacet let ubytování v Praze zdarma, náborový příspěvek 150 000 Kč a mnoho dalších benefitů,“ řekl Matějček.

Hlavní náplní činnosti policistů na dálničním oddělení je zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Kontrola dodržování stanovených rychlostních limitů. Pomoc řidičům při dopravních nehodách, poruchách vozidel či jiných nečekaných událostech. Čeká je také kontrola kamionů a dodržování bezpečnostních přestávek, řešení nadrozměrných nákladů a s tím i související omezení provozu v tunelech a mnoho dalšího.

Policisté mají na starost především dálnici D0 od letiště až k Říčanům, dálnici D1 od Říčan až k Jižní spojce a tzv. vnitřní okruh od Barrandovského mostu až na Černý Most. Celkem se jedná o přibližně 80 km silnic a dva tunely.

Tagy dálniční policie PČR Policie České republiky Policie ČR
12 komentářů