Hořící motor a prasklé pneumatiky. Ryanair řešil během dvou dnů dva vážné problémy

Nástup do prvního letu Ryanairu do Popradu. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýNástup do prvního letu Ryanairu do Popradu. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch Očadlý

Letiště v Brindisi a Bergamu musela být kvůli incidentům na několik hodin uzavřena.

V jihoitalském Brindisi dnes začal letadlu před startem hořet motor, 184 lidí bylo z paluby stroje společnosti Ryanair evakuováno. Podle italských médií nebyl nikdo zraněn. Pasažéři letadlo opustili pomocí nouzových skluzavek, zatímco záchranné složky uhasily plameny. Příčina požáru zatím není známá, píše agentura APA.

Letoun se chystal odstartovat z přístavního města Brindisi směrem do severoitalského Turína. Vzletová a přistávací dráha zůstala několik hodin uzavřena, dokud pracovníci neodstranili následky požáru. Několik letů muselo být odkloněno.

„Dnes ráno se stal na letišti v Brindisi nový, v pořadí již několikátý incident, jehož obětí se stalo letadlo společnosti Ryanair,“ uvedl v reakci na událost místopředseda výboru pro dopravu italské poslanecké sněmovny Andrea Caroppo. „Požádali jsme proto o naléhavé slyšení vedoucího leteckého úřadu ve výboru pro dopravu ohledně bezpečnosti letů společnosti Ryanair, která je vedoucí leteckou společností v Itálii z hlediska počtu cestujících,“ dodal.

Mezinárodní letiště v Bergamu asi 60 kilometrů východně od Milána bylo v úterý uzavřeno poté, co letadlu společnosti Ryanair praskly při přistání pneumatiky. Na palubě letadla, které letělo z Barcelony, bylo 162 cestujících a šest členů posádky, podle provozní společnosti Sacbo nebyl nikdo zraněn.

Tagy FR Ryanair
8 komentářů