První soutěž na poslední úsek D11. Miliardový tendr vypíše ŘSD ještě letos

Vizualizace D11 u Hajnice v úseku Jaroměř - Trutnov. Foto: ŘSDVizualizace D11 u Hajnice v úseku Jaroměř - Trutnov. Foto: ŘSD

Stavba 20 kilometrů má začít příští rok.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) vypsalo první neprojekční zakázku, která se týká stavby D11 mezi Jaroměří a Trutnovem. Jde o poslední úsek D11, který ještě nemá stavební povolení, práce na propojení obou měst by měly začít příští rok.

V soutěži s odhadovanou cenou 167 milionů korun hledá firmu na kácení dřevin v trase budoucí dálnice. „Připravujeme ještě výběrové řízení na záchranný archeologický výzkum a zemní práce pro něj,“ uvedl generální ředitel ŘSD Radek Mátl. K vypsání samotné soutěže na zhotovitele dálnice by mělo dojít do konce roku. Odhadovaná cena dálnice o délce necelých 20 kilometrů je 12 miliard korun.

D11, trasa úseku Jaroměř - Trutnov. Pramen: ŘSD

Od června již běží stavební řízení na stavbu, kterou dlouho blokovaly spory s jedním z majitelů pozemků. Ty jsou ale již vyřešeny. „Ve stavebním řízení zatím nevidím žádné zásadní problémy,“ dodal Mátl.

Podle informačního letáku ŘSD začne stavba s odhadovanými náklady téměř 12 miliard korun příští rok, hotovo by mělo být v roce 2028. V Jaroměři se napojí na stávající D11, v Trutnově na další budoucí úsek D11 až ke státní hranici s Polskem. U něj se zatím stále čeká na verdikt Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, kdo je vítězem.

Tagy D11 D11 Jaroměř - Trutnov Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
5 komentářů