Letadlo pro 615 cestujících. Emirates nasadí do Prahy A380 bez první třídy

Airbus A380 Emirates v Praze. Zdroj: Letiště PrahaAirbus A380 Emirates v Praze. Zdroj: Letiště Praha

Zpáteční letenka z Prahy vyjde v nejlevnějším tarifu asi 15 600 korun.

Letecká společnost Emirates plánuje na pravidelnou linku mezi Dubají a Prahou nasazovat minimálně přes zimu Airbusy A380 v konfiguraci dvou cestovních tříd – ekonomické a byznys. Spojení tak obslouží letouny s celkovou kapacitou 615 cestujících. Dopravce to uvedl v tiskové zprávě.

„Opětovné nasazení Airbusu A380 umožní společnosti Emirates reagovat na rostoucí poptávku po cestování mezi Prahou a Dubají a přidá dalších 3 570 míst do týdenní nabídky,“ informovala aerolinka.

Ekonomická třída Airbusů A380, které budou létat do Prahy, pojme 557 pasažérů. Do byznys třídy s plně polohovatelnými sedadly se jich vejde 58. Tato zvolená konfigurace znamená, že na Ruzyni nebudou pravidelně létat A380 s první třídou. Například do Vídně však takové stroje létají.

Letenky na lety s Airbusem A380 z pražského letiště jsou již v prodeji,  zpáteční letenka v nejlevnějším tarifu Saver vyjde na zimní termíny asi na 15 600 korun. Odbavené zavazadlo je v ceně. Oproti Vídni je Praha momentálně přibližně o dva tisíce korun levnější. Výhodnější ceny letenek má Praha také v byznys třídě.

Jak již deník Zdopravy.cz informoval, Airbus A380 se na pravidelné lety do Prahy vrátí poprvé od vypuknutí pandemie. První přílet je v plánu na 1. prosince, linku do Dubaje obslouží superjumbo každý den.

Původně měly Airbusy A380 létat do Prahy jen do konce zimního letového řádu, nyní jsou lety čtyřmotorových obrů do Prahy v plánu i na letní letový řád. Podle aktuálních informací z rezervačního systému na ně bude nasazen rovněž stroj bez první třídy, tedy v konfiguraci dvou cestovních tříd. Může však ještě dojít ke změně, na pár dnů už první třída v prodeji byla.

Airbus A380 bude opět pravidelně létat do Prahy, Emirates jej vrátí na linku z Dubaje

Tagy A380 Airbus A380 EK emirates letiště praha prg
17 komentářů