pruvodce

Letiště České Budějovice odbavilo za sezónu 55 tisíc cestujících

Letiště bude fungovat i v zimě. Letadla odsud budou vozit rekreanty do Hurghady.

Na Jihočeském letišti České Budějovice se završuje první celá letní sezóna letů na dovolenou. Definitivní konec nastane příletem rekreantů z řeckého ostrova Rhodos 11. října. Podle sdělení mluvčí Šárky Glaserové letiště zatím odbavilo 55 tisíc cestujících. Číslo se už zásadně měnit nebude, neboť v plánu je už jen jeden odlet (na Rhodos).

Z Českých Budějovic se letos létalo na objednávku cestovních kanceláří na řecké ostrovy Rhodos a Kréta, do turecké Antalye a do Burgasu. K vidění zde byly aerolinie Smartwings, Fly Lili, Corendon Airlines a Freebird.

Hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba před sezónou předpověděl, že letiště letos odbaví 70 tisíc až 80 tisíc cestujících. To ovšem ještě byly v plánech cestovních kanceláří lety na Mallorcu a do tuniské Enfidhy. Tyto lety ale nakonec byly zrušeny, do Tuniska se nelétalo vůbec, na Mallorcu jen v červnu.

I tak jde o velký skok v počtech odbavených cestujících. Loni ve zkrácené sezoně letištěm prošlo 10 tisíc cestujících. Šlo o vůbec první sezónu letů na dovolenou z Budějovic, létat se začalo až od srpna.

Letiště bude fungovat i v zimě. Letadla odsud budou vozit rekreanty do Hurghady. Startovat budou na objednávku Čedoku každou neděli od konce prosince do poloviny května. První odlet je naplánován na 22. prosince.

Bývalé vojenské letiště v Plané u Českých Budějovic na jižním okraji jihočeské metropole prošlo v minulých letech zhruba dvoumiliardovou modernizací, která mimo jiné zahrnula výstavbu nového terminálu.

Tagy Jihočeské letiště České Budějovice
38 komentářů