Do konce roku bude zúžen jeden z nájezdů na Barrandovský most, opravuje se odvodnění

Barrandovského mostu, stav srpen 2023. Foto: TSKBarrandovského mostu, stav srpen 2023. Foto: TSK

Provoz na rekonstruovaném Barrandovském mostě bude opět komplikovanější.

Od úterý 24. září až do konce roku omezí pražská Technická správa komunikací (TSK) provoz na jednom z nájezdů na opravovaný Barrandovský most.

Na nájezdu z Modřanské ulice se budou opravovat odvodňovací vpusti za použití speciální hornické technologie. Uzavření se týká levého jízdního pruhu na rampě.

Doprava bude v průběhu prací vedena v pravém jízdním pruhu. Prosíme řidiče o zvýšenou opatrnost a respektování dopravního značení,“ uvedla mluvčí TSK Barbora Lišková.

Oprava části nájezdu na Barrandovský most. Zdroj: TSKOprava části nájezdu na Barrandovský most. Zdroj: TSKOprava části nájezdu na Barrandovský most. Zdroj: TSK

Odvodňovací vpusti čeká komplexní obnova, provede se formou ražby. Ta podle TSK zaručí dlouhodobou funkčnost a odolnost opravených vpustí. „Přesné termíny jednotlivých etap prací mohou být upřesněny v průběhu realizace projektu,“ upozornila mluvčí.

Rekonstrukce Barrandovského mostu, která je letos v závěrečné fázi, bude téměř dvakrát dražší, než se předpokládalo. Místo 594,5 milionu bude stát zhruba 1,14 miliardy korun.

Důvodem je podle TSK velmi špatný stav původní konstrukce, inflace nebo použití modernějších technologií. Při započtení nulté fáze oprav, kdy byly opraveny mimo jiné pilíře, páté fáze, v níž TSK sanuje povrchy, a zaplacení správce stavby se pak náklady vyšplhají na téměř 1,31 miliardy korun.

Oprava Barrandovského mostu se nebezpečně prodražuje. Beton i horolezci se už musejí platit zvlášť

V budovách pražského magistrátu a TSK minulý týden zasahovala kvůli zakázkám na Barrandovský a Dvorecký most Národní centrála proti organizovanému zločinu. V hledáčku detektivů byli podle informací deníku Zdopravy.cz i členové představenstva městské firmy TSK. Policie má podezření, že tyto zakázky mohly být vysoutěžené mimo pravidla.

Policie podnikla razii v pražské TSK. Vyšetřuje stavební zakázky na Barrandovský a Dvorecký most

Deník Zdopravy.cz již na začátku srpna informoval o problémech s výrazným navýšením ceny za opravu Barrandovského mostu. Zdvojnásobení ceny následně potvrdilo vedení TSK.

Tagy Barrandovský most Modřanská Technická správa komunikací hl. m. Prahy
4 komentáře