pruvodce

Evropskou expanzi chystá i Delta, spustí sedm nových linek

Airbus A350 společnosti Delta Air Lines. Foto: Delta Air LinesAirbus A350 společnosti Delta Air Lines. Foto: Delta Air Lines

Víra šéfa pražského letiště nestačila, s růstem kapacit na Ruzyni Delta nepočítá.

Další letecká společnost z USA představila své evropské plány na příští léto. Po American Airlines, které v sezóně 2025 obslouží pět linek do Evropy navíc, odhalila své plány konkurenční Delta.

Letní transantlantická nabídka Delty má být nejbohatší v její historii. Přibude sedm nových spojení, na pěti stávajících vzroste počet letů. Nové budou linky z Minneapolisu do Říma, z New Yorku JFK do Katánie, z Detroitu do Dublinu, z Bostonu do Milána a Barcelony a z Atlanty do Neapole a Bruselu.

Posílení čeká trasy z Atlanty do Barcelony, Říma, Atén a Curychu a z Detroitu do Mnichova. Celkem Delta v příštím roce obslouží přes 700 letů týdně do 33 evropských destinací.

Ještě v květnu šéf Letiště Praha Jiří Pos věřil, že se dalšího navýšení kapacit Delty dočká od příštího roku i Ruzyně. Napsal to na platformě X. Víra však evidentně nestačí, Delta s růstem v Praze, alespoň podle zveřejněných plánů, pro příští rok nepočítá. Zůstává jen sezónní spojení do New Yorku.

Tagy delta Delta Air Lines letiště praha prg USA
19 komentářů