Odklony a omezení. Povodně ovlivňují ostravskou MHD, trolejbusy mají nedělní jízdní řády

Ostrava pod vodou. Zdroj: Policie ČROstrava pod vodou. Zdroj: Policie ČR

Cílem je vytvořit dostatečnou kapacitu personálu.

Povodně v Ostravě značně ovlivňují městskou hromadnou dopravu. S ohledem na aktuální situaci rozhodl krizový štáb Dopravního podniku Ostrava (DPO) o dílčím omezení trolejbusové a autobusové dopravy. Cílem je vytvořit dostatečnou kapacitu personálu pro provoz páteřních linek především tramvajové dopravy a náhradní autobusové dopravy.

Dle opatření jezdí ostravské trolejbusy podle nedělních jízdních řádů. Linky 102 a 107 budou během dopravních špiček dle možností posíleny do 10minutového intervalu.

Jízdní řády autobusů jsou zredukovány o vybrané spoje, omezení se dotýká asi šestnácti linek, z čehož dvě, 32 a 33, nejsou vůbec vypraveny. Platné jízdní řády jsou k dispozici na webu dpo.cz v sekci jízdní řády. Cestujícím se doporučuje sledovat pro aktuální informace web dpo.cz/online.

Z tramvajových linek není vypravena linka 14. Trasa linky 5 je obsluhována kyvadlově autobusy v celé trase Vřesinská – Zátiší. Linka 4 jede odklonem ze zastávky Třebovická směr Poruba vozovna v obou směrech. V úseku Třebovická – Martinov je v obou směrech zavedena náhradní autobusová doprava s přestupem na zastávce Třebovická. V úseku Hranečník – Nová huť je rovněž zavedena v obou směrech náhradní autobusová doprava. Spoje linky 8 jedoucí na konečnou Hlučínská jsou ukončeny na zastávce Plynárny. Úsek Sad B. N. – Důl Odra – Hlučínská není obsluhován.

Tagy dopravní podnik ostrava DPO ostrava
Žádné komentáře