AirBaltic expanduje, na seznamu novinek je i linka Praha – Vilnius

airBaltic a jeho Airbus A220-300 v nátěru připomínajícím 100 let Lotyšska. Foto: Letiště PrahaairBaltic a jeho Airbus A220-300 v nátěru připomínajícím 100 let Lotyšska. Foto: Letiště Praha

Linka zahájí provoz 30. března.

Letecká společnost airBaltic otevře 16 nových linek. Na seznamu nechybí ani pražské letiště, získá pravidelné spojení s Vilniusem. Dopravce o tom informoval v tiskové zprávě.

Do hlavního města Litvy se bude z Ruzyně létat dvakrát týdně, vždy ve čtvrtek a neděli. První let je plánován na 30. března. Letenky jsou již v prodeji, cesta ekonomickou třídou začíná na 75 eurech (1 875 Kč).

Kromě Prahy bude airBaltic létat nově z Vilniusu také do Kišiněva, Tel Avivu, Tirany, Valencie, na Ibizu a Rhodos. Nové linky spustí také z dalších základen. Z Tallinu začne létat do Barcelony, Hamburku, Reykjavíku, Tirany a na Mallorcu. Z Rigy spustí nová spojení do Řešova, Kluže, Stavangeru a na Mykonos.

Spojení s polským Řešovem bude pro airBaltic druhou linkou z Polska, do Vilniusu již létá z Krakova. Linka z Řešova má pomoci ukrajinským cestujícím v bezpečném dosažení zbytku Evropy. Létat se začne již 28. října, na trase jsou v plánu dva lety týdně.

Tagy airBaltic letiště praha letiště václava havla Letiště Václava Havla Praha Litva prg Vilnius
1 komentář