Na Vysočině začínají dvě velké opravy silnice I/37

Silnice I/37 u Krucemburku. Foto: Google Street ViewSilnice I/37 u Krucemburku. Foto: Google Street View

Jedna z oprav bude hotová letos, druhá potrvá ještě příští rok.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) tento týden začíná s opravami více než osmi kilometrů silnice I/37 na Žďársku. Jde o dvě různé akce.

Dnes začala oprava 3,7 kilometru mezi Ořechovem a Osovou Bítýškou. „Vozovka zde vykazuje řadu vad. Mimo jiné jsou zde vyjeté koleje, povrchová i hloubková koroze, lokálně se vyskytují olámané krajnice a vozovka je navíc poznamenána i častými vysprávkami,“ uvedl Jiří Veselý z týmu komunikace ŘSD.

Práce proběhnou za úplné uzavírky, s výjimkou průjezdu linkových autobusů. Doprava bude vedena po vyznačených objízdných trasách. Zakázku za 33,3 milionu korun získala společnost Eurovia CZ, hotovo má být do 10 týdnů.

Zítra začne oprava 4,7 kilometru dlouhého úseku stejné silnice mezi Ždírcem nad Doubravou a městysem Vojnův Městec na Žďársku. Práce budou rozvrženy do dvou stavebních sezón a provázet je bude úplná uzavírka. Důvodem je špatný stav vozovky.

Oprava bude zahájena na nám. Jana Zrzavého v Krucemburku a dál směr Vojnův Městec. „První polovinu úseku chceme mít opravenou letos, zbylou část pak po zimní přestávce mezi listopadem a březnem, v příštím roce,“ dodal Veselý.

Stavba budu probíhat za úplné uzavírky. Oficiální objízdná trasa pro oba směry bude vedena a vyznačena výhradně po silnicích I. třídy, tj. sil. I/37 do Žďáru nad Sázavou, poté po sil. I/19 Přibyslav a Pohled, a dále po sil. I/34 směr Ždírec nad Doubravou.

Zhotovitelem je společnost Skanska, zakázku získala za 84,4 milionu korun.

Oprava úseku I/37 Osová Bítýška - Ořechov. Foto: ŘSDOprava úseku I/37 Ždírec nad Doubravou - Vojnův Městec. Foto: ŘSD
Tagy Eurovia CZ I/37 Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Skanska
4 komentáře