Hotovo o měsíc dříve. Po mostě na silnici I/2 na Kutnohorsku už mohou auta

Stavba nového mostu na silnici I/2. Foto: ŘSDStavba nového mostu na silnici I/2. Foto: ŘSD

Most byl ve špatném stavu.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dnes končí s více než čtyři měsíce trvajícím omezením na silnici I/2 u městyse Nové Dvory na Kutnohorsku. Se zhruba měsíčním předstihem uvádí do provozu zrekonstruovaný most.

Zakázku za 21,19 milionu korun získala společnost M-Silnice, stavba začala ve druhé polovině dubna. Během omezení musela auta sníženou rychlostí po mostním provizoriu.

Jedná se o most, který převádí silnici I/2 přes říčku Klejnárku. Podle posledního sčítání dopravy po něm každý den projede na 7,5 tisíce aut, z toho přibližně 16 % tvoří nákladní vozidla a kamiony.

Most byl ve špatném stavu, na sedmimístné stupnici klasifikace byl vyhodnocen na stupni číslo 5. „Mostní konstrukce už byla v nevyhovujícím stavu; zatékání do ní výrazně omezilo její další životnost. Navíc je tato trasa zvažována pro přepravu komponent pro dostavbu Jaderné elektrárny Dukovany formou nadrozměrného nákladu,“ dodal Jiří Veselý z týmu komunikace ŘSD.

Původní most byl zdemolován, vznikl nový o celkové délce 18,6 m a šířce 14,3 m. Nový most se sestává z předpjatých nosníků tvaru T a je o jednom poli. V rámci stavby došlo také na opravu předmostí a provedena byla také přeložka elektro a sdělovacího vedení.

Tagy I/2 M-Silnice Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
3 komentáře