V Ústí na dva měsíce zavřou lávku přes Labe, vymění povrch

Lávka přes Labe jako součást železničního mostu v Ústí nad Labem. Foto: Statutární město Ústí nad LabemLávka přes Labe jako součást železničního mostu v Ústí nad Labem. Foto: Statutární město Ústí nad Labem

Na lávku budou umístěny ochranné geotextilie.

Obyvatelé a návštěvníci Ústí nad Labem se musí od zítřka na dva měsíce obejít bez lávky, která je součástí železničního mostu přes Labe. Společnost Strabag Rail provede za 3,3 milionu korun její opravu.

O omezení informovalo město na svých stránkách. Uzavírka lávky potrvá do 31. 10. „Důvodem je výměna současného pochozího materiálu z dřevěného na kompozitní,“ uvedlo město.

Stavba naváže na již provedené opravy přístupových schodišť a části lávky na pravém i levém břehu Labe. Nejprve dojde ze strany od Střekova po částech k odstranění stávající dřevěné podlahy lávky včetně spojovacího materiálu. Rozebrán bude vždy takový úsek, aby byla zajištěna bezpečnost pracovníků. Na lávku budou umístěny ochranné geotextilie. Následně bude v řešeném úseku prováděna oprava protikorozní ochrany ocelové konstrukce lávky.

Od 16. září bude prováděno osazení nové pochozí části lávky z kompozitních pochůzných roštů litých včetně potřebných profilů a spojovacího materiálu. Součástí zakázky je i zajištění zpracování nového mostního listu a hlavní mostní prohlídky na opravovanou lávku.

191 metrů dlouhý železniční most je jedním ze tří mostů přes Labe v Ústí nad Labem, postaven byl v 50. letech minulého století.

Tagy Strabag Rail Ústí nad Labem
4 komentáře