Každý šestý vůz s automatem. AAA Auto prodalo nejvíce aut v historii

Autobazar. Foto: AAA AutoAutobazar. Foto: AAA Auto

Společnost AAA Auto se v prodejích ojetých aut vrátila poprvé nad úroveň před jedenácti lety. Za celý rok prodala 83

Společnost AAA Auto se v prodejích ojetých aut vrátila poprvé nad úroveň před jedenácti lety. Za celý rok prodala 83 tisíc vozů, což je nejvíce v historii společnosti. Výrazně k tomu podle firmy přispěla orientace na zahraniční trhy, v zahraničí už prodává téměř dvě pětiny všech aut.

Překonali jsme dosavadní rekord z roku 2007, kdy jsme ve středoevropském regionu prodali 79 000 vozů. Za rok 2018 to bylo téměř 83 000, a to je i vzhledem k postupně zpomalujícímu růstu ekonomiky velmi dobrý výsledek. Oproti loňsku jsme se celkově rozrostli zhruba o desetinu, z toho v nejvíce v Polsku, o 53 %. Celkově se naše prodeje za posledních 10 let více než zdvojnásobily,“ uvedla Karolína Topolová, generální ředitelka a předsedkyně představenstva společnosti AURES Holdings, která mezinárodní síť autocenter AAA Auto provozuje

V českých i slovenských pobočkách dominovala v prodejích Škoda Octavia, v Polsku je třetí, v Maďarsku čtvrtá. Maďarský trh je od ostatních, kde AAA Auto působí, v preferencích zákazníků značně odlišný, nejprodávanější je Opel Astra, následovaný v Maďarsku vyráběným vozem Suzuki Swift.

Největší nárůst prodejů zaznamenaly autobazary u kategorií vozů SUV a MPV, podle pohonu těsně vedly benzínové motory. Diesel pod kapotou chtělo mít v minulém roce 49 % klientů. I přes to, že pro minulý rok byly dieselové motory až druhou alternativou, meziroční nárůst zaznamenaly vyšší, konkrétně 8,5 %.

Suverenitu si drží vozy s manuální převodovkou, které si v roce 2018 v síti AAA AUTO zakoupilo 84 % zákazníků. Manulály tak zaznamenaly  4,5 % nárůst oproti roku 2017. Výrazně si polepšily automobily s automatickou převodovkou, které si meziročně zvolilo o 21,1 % procenta více. Automobily s pohodlnějším řazením si zakoupilo 16 % zákazníků.

Tagy AAA Auto Aures Holdings trh ojetých vozidel 2018
7 komentářů