Komplikace pro 40 000 aut denně. ŘSD slibuje u Mladé Boleslavi práci i o víkendech

Omezení na D10 u Bezděčína. Foto: ŘSDOmezení na D10 u Bezděčína. Foto: ŘSD

Omezení jsou naplánována do října.

Řidiči a cestující na dálnici D10 musí u Mladé Boleslavi počítat s novými omezeními. Dnes začala oprava 3,25 kilometru dlouhého úseku mezi Pískovou Lhotou a Bezděčínem. Rychlost je zde snížena na 80 km/h do zúžených jízdních pruhů. V místech se tvoří kolony, v některých částech dne i na desítky minut. Práce potrvají do října.

K prvním omezením došlo 9. srpna, hlavní část prací započala dnes. Před zahájením bylo nejprve nutné vybudovat přejezd středního dělícího pásu. Ten počínaje dnešním dnem umožňuje přejezd vozidel mířících od Mladé Boleslavi na Prahu do protisměrného jízdního pásu, kterým je nyní doprava také vedena. „Zároveň dnes započalo frézování asfaltového souvrství na celém opravovaném úseku dvěma těžkými frézami a vedle toho dochází k demontáži krajních ocelových svodidel, které plánujeme vyměnit. Měnit se bude rovněž na 50 poškozených panelů v protihlukových stěnách. Každý den, včetně sobot a nedělí pracuje a bude pracovat na stavbě na 50 dělníků,“ řekl Jiří Veselý z týmu komunikace ŘSD.

Jde o jeden z vytížených úseků D10, kde denně projede přes 40 000 aut. U Mladé Boleslavi současně probíhá další omezení spojené s výstavbou nové křižovatky Kosmonosy na D10.

U Bezděčína dojde postupně k výměně povrchu a opravě odvodnění levého pásu. Součástí stavební akce je i oprava vybraných částí na mostních objektech a dále budou opraveny odvodňovací prvky a příslušenství komunikace.

Provoz je po celou dobu veden v režimu 2/2 zúžené jízdní pruhy. Rychlost v místě prací je snížena na 80 km/h. Do 17. 9. je uzavřen exit 40 směr Praha, od 18. 9. do 24. 9. pak bude uzavřen exit 39 směr Praha. Zhotovitelem je společnost M-SILNICE, která zakázku získala za 47,29 milionu korun.

Tagy D10 M-Silnice Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
11 komentářů