Oprava silnice z Mladé Boleslavi do Nymburka nabrala zpoždění, hotovo bude v říjnu

Oprava silnice I/38 u Krchleb. Foto: ŘSDOprava silnice I/38 u Krchleb. Foto: ŘSD

Důvodem zpoždění je větší množství sanačních prací.

O několik týdnů později dojde k dokončení vytížené silnice I/38 mezi Mladou Boleslaví a Nymburkem v úseku mezi obcemi Krchleby a Všechlapy.

Oprava začala v červenci, jde o zhruba dva kilometry. Původně mělo být hotovo do konce září, nakonec dojde k plnému zprovoznění v říjnu. „Proti původnímu plánu je na rekonstruovaném úseku více sanačních prací, než se předpokládalo,“ uvedl Jiří Veselý z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Podle něj je již hotová pokládka asfaltových vrstev na celém jízdním pásu směr Nymburk včetně sanace okrajů vozovky. Práce se teď soustřeďují na jízdním pásu směr Mladá Boleslav, konkrétně na 300 metrech intravilánu Krchleb a 800 metrech extravilánu na opravované trase. Kromě frézování vozovky probíhá také čištění krajnic a příkopů.

V místě prací je nadále částečně omezen provoz. Ten je přes den usměrňován regulovčíky a v nočních hodinách je řízen semafory. „Tento systém se během této opravy osvědčil a díky dynamickému usměrňování dopravy speciálně proškolenými pracovníky se v místě netvoří neúnosné kolony,“ dodal Veselý.

Po silnici denně projede přes deset tisíc aut, z toho čtvrtina jsou nákladní. Diagnostický posudek prokázal, že vozovka vykazuje havarijní únosnost a četné konstrukční poruchy, objevují se také vyjeté koleje. V konstrukci vozovky byla pod asfaltovými vrstvami zjištěna mimo jiné i dlažba, ložní i podkladní hutněné asfaltové vrstvy jsou nevhodné jemnozrnné a s nevyhovující nízkou mezerovitostí. Zakázku za 36 milionů korun získala společnost Silnice Čáslav.

Tagy I/38 I/38 Krchleby - Všechlapy Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Silnice Čáslav
2 komentáře